3η ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ «Στέλιος Ορφανουδάκης» με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Μανόλη Κορρέ

3η ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ «Στέλιος Ορφανουδάκης»

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΣ-ΙΤΕ) στο Ρέθυμνο, η 3η ομιλία στη σειρά Διακεκριμένων Διαλέξεων «Στέλιος Ορφανουδάκης», με ομιλητή τον αρχιτέκτονα Μανόλη Κορρέ, καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επικεφαλής των εργασιών αναστήλωσης του Παρθενώνα.
Η φετινή  διάλεξη είναι αφιερωμένη στους τομείς της Αρχιτεκτονικής και Αρχαιολογίας και έχει ως θέμα:

«Δωρικός Ναός. Παραδειγματική Μορφογένεση»

Οι Διακεκριμένες Διαλέξεις «Στέλιος Ορφανουδάκης» διοργανώνονται κάθε χρόνο από ένα Ινστιτούτο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στη μνήμη του Στέλιου Ορφανουδάκη (1948-2005), Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής (1994-2004) και Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΤΕ, από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το Μάρτιο του 2005. Υπήρξε πρωτοπόρος στην έρευνα και την ανάπτυξη των Τεχνολογιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Στις Διακεκριμένες Διαλέξεις «Στέλιος Ορφανουδάκης» προσκαλούνται ομιλητές με διεθνές κύρος και αναγνώριση, η επιλογή των οποίων γίνεται από μια επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες εντός και εκτός ΙΤΕ.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών - ΙΤΕ
Γεωργία Παπαδάκη
Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ.: 2831025146
E-mail: gaia@ims.forth.gr