Έκτο Διεθνές Συνέδριο του Mediterranean Maritime History Network (MMHN) - Οι εγγραφές άνοιξαν

mmhn_conf_posterΤο Κέντρο Ναυτικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών ανακοινώνει το Έκτο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου Μεσογειακής Ναυτιλιακής Ιστορίας (Μediterranean Maritime History Network - MMHN), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών στο Ρέθυμνο, από τις 27 έως τις 31 Μαΐου 2024.

Το Δίκτυο Μεσογειακής Ναυτιλιακής Ιστορίας (MMHN) έχει ως στόχο την προώθηση της μεσογειακής ναυτιλιακής ιστορίας και την ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των μελετητών της ναυτιλιακής ιστορίας στη Μεσόγειο. Το MMHN ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα ιστορικών των οποίων το ερευνητικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη Μεσόγειο και αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ναυτιλιακής ιστορίας, καλωσορίζοντας καινοτόμες και διεπιστημονικές προσεγγίσεις στη μελέτη της Μεσογείου. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων του, το δίκτυο άνθισε, προσεγγίζοντας ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και ερευνητών από όλο τον κόσμο.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που θα διερευνήσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα σε όλες τις εκφάνσεις της: πάνω στη θάλασσα (ναυτικοί, πλοία, ναυσιπλοΐα, θαλάσσιο εμπόριο, πόλεμος, πειρατεία)- γύρω από τη θάλασσα (ναυτικές κοινότητες, νησιά, πόλεις-λιμάνια, ναυτιλία, ναυτιλιακές, αλιευτικές και τουριστικές επιχειρήσεις)- μέσα στη θάλασσα (αλιεία, θαλάσσιοι πόροι, περιβάλλον)- εξαιτίας της θάλασσας (συστήματα θαλάσσιων μεταφορών και επιχειρηματικά δίκτυα, θαλάσσιες αυτοκρατορίες, διεθνείς και εθνικοί ναυτιλιακοί θεσμοί και πολιτική)- και για τη θάλασσα (ναυτική κουλτούρα και ναυτική κληρονομιά, και η επίδραση της θάλασσας στην τέχνη). 

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω ερώτηση, επικοινωνήστε μαζί μας στη ηλεκτρονική διεύθυνση: secretariat.mmhn@gmail.com

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Mediterranean Maritime History Network: https://mmhn.ims.forth.gr/ και για εγγραφή εδώ!