Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών

Fin de siècle

Fin de siècle: Εντυπώσεις Μελωδιών από τη Σμύρνη

Η πολιτιστική δράση αφορά στη δημιουργία και την έκδοση ενός τρίγλωσσου βιβλίου-cd (ελληνικά-αγγλικά-γαλλικά) με θέμα τις καταγραφές τραγουδιών της Σμύρνης στα τέλη του 19ου από τον L. A. Bourgault Ducoudray που εκδόθηκαν υπό τον τίτλο Trente Mélodies Populaires de Grèce & dOrient).

Η πολιτιστική δράση με τίτλο Fin de siècle: Εντυπώσεις Μελωδιών από τη Σμύρνη αφορά στη δημιουργία και την έκδοση ενός τρίγλωσσου βιβλίου-cd (ελληνικά-αγγλικά-γαλλικά) με θέμα τις καταγραφές τραγουδιών της Σμύρνης στα τέλη του 19ου από τον L. A. Bourgault Ducoudray που εκδόθηκαν υπό τον τίτλο Trente Mélodies Populaires de Grèce & dOrient).

Έρευνα, ενορχήστρωση, εκτέλεση, ηχογράφηση, έκδοση και παρουσίαση των επιλεγμένων μουσικών καταγραφών: μουσικό συγκρότημα Ματ σε 2 Υφέσεις

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κλασική κιθάρα, φωνή)
Γιάννης Τσιουλάκης (πιάνο, φωνητικά)
Γιώργος Κοντογιάννης (κρητική λύρα, κρουστά)
Δημήτρης Βαρελόπουλος (ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή)
Κωστής Τσιουλάκης (synthesizer, cajon, τύμπανα)
Πέτρος Λαμπρίδης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο)
Σπυριδούλα Μπάκα (φωνή)

Επιχορήγηση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορήγηση ή και αιγίδα έργων και δράσεων σχετικών με την έννοια του εκπατρισμού με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την άφιξη και ενσωμάτωση των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού